Youtube

Op het internet zijn verschillende websites waar u gratis muziek kunt luisteren. Een van deze websites is YouTube. Youtube is een wereldwijde online zoekmachine waar ontelbaar veel filmpjes op te vinden zijn. U typt een zoekterm in en youtube geeft u vervolgens een reeks filmpjes gerelateerd aan de zoekterm. De zoektermen  worden ingesteld door de uploaders van de filmpjes.

Hoe kan een filmpje worden geüpload

Iedereen kan in principe een filmpje op Youtube uploaden onder bepaalde voorwaarden. Als eerst moet de uploader geregistreerd zijn op de website. Als dit het geval is kunt u een video uploaden. Tijdens het uploaden van het filmpje doorloopt u een online formulier waaruit blijkt wat voor een soort filmpje het is en waarbij ook “tags” aan het filmpje kunnen worden toegevoegd. Deze tags zullen na de upload bepalen bij welke zoektermen het filmpje zal worden gevonden. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om geld te verdienen met YouTube. Als hiervoor wordt gekozen zal er bij het afspelen van het filmpje een advertentie in beeld verschijnen. Wanneer de kijkers van het filmpje op deze advertenties klikken verdient de uploader hiermee geld.

De nadelen van YouTube

Veel gebruikers willen dat hun filmpje zo vaak mogelijk wordt bekeken en deze zullen dus ook zo veel mogelijk gerelateerde tags bij het filmpje proberen te verzinnen. Doordat YouTube is gebaseerd op de gebruikers kan het dus ook het geval zijn dat u bij een bepaalde zoekterm andere filmpjes krijgt dan waar u op had gehoopt. Dit is ook direct een nadeel van de website. Er is hier als het ware sprake van een geval kwantiteit boven kwaliteit.

Wilt u muziek downloaden van youtube? Dat is ook mogelijk! Er zijn diverse online youtube-downloaders waarmee de muziek kan worden opgeslagen op uw computer.