Spotify

Wanneer u op zoek bent naar muziek maar nog niet weet welke muziek u graag wilt hebben, dan is Spotify een goede optie. Spotify is een programma dat te downloaden is voor zowel de computer als voor op de mobiele telefoon. Spotify is in 2006 opgericht door een Zweeds bedrijf. De naam is afgeleid van de woorden “spot” en “identify”. Het idee achter Spotify is dat iedereen alle muziek kan beluisteren. Om gebruik te kunnen maken van het programma moet een Spotify-muziekspeler worden gedownload en geïnstalleerd. De muziek welke via het programma te beluisteren is wordt gestreamd. Dit wil zeggen dat de muziek niet eerst op uw computer komt te staan maar dat u direct via het internet de nummers kan beluisteren.

Lid van Spotify

Wanneer u de Spotify-muziekspeler heeft moet u een account aanmaken om muziek af te kunnen luisteren. Spotify werkt met keuze uit twee verschillende abonnementen. Zo kunt u kiezen uit Spotify Open en Spotify Premium. De eerste keuze is een gratis abonnement. Dit is een aanrader als u nog niet vastbesloten bent om het programma vast te gaan gebruiken. Tijdens het gebruik van Spotify Open zitten wel enkele gebreken, namelijk tijdens het luisteren van muziek kunnen reclameonderbrekingen voorkomen, tevens wordt verplicht om muziek in de “shuffle” modus af te spelen. Dit wilt zeggen dat u geen vaste afspeellijst kunt maken. Het tweede abonnement van Spotify is het Spotify Premium. Om hiervan gebruik te kunnen maken worden maandelijkse kosten van €9.99 gerekend. De voordelen van dit abonnement zijn dat er geen reclameonderbrekingen zijn, de muziek kan in hogere kwaliteit worden afgespeeld en u krijgt de optie om muziek offline te beluisteren.

Alleen muziek luisteren

Wat als misverstand kan worden opgevat van Spotify is dat je muziek kan downloaden van de speler. Dit is namelijk niet het geval. Spotify is puur een stream om muziek te kunnen beluisteren, niet om nummers te downloaden. De player is dus goed als u nog niet weet welke muziek u op uw feest wilt draaien, op deze manier kunt u inspiratie opdoen.

Door lid te worden van spotify (voor maar €9,99 per maand) heeft u dus de beschikking over een gigantische muziek bibliotheek. Dit is dus ideaal voor een feest.