iTunes

Net als de speler van Spotify is iTunes ook een programma welke te downloaden is voor op de computer. Het programma iTunes is een onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Apple. In het jaar 2001 kwam de eerste versie van iTunes op de markt. Met het programma kan de inhoud van een iPod, iPhone en iPad worden beheerd. Ook kan het programma worden gebruikt om allerlei online media af te spelen. Zo kunnen er onder andere digitale muziek, films, spellen, podcasts en televisieshows op worden afgespeeld. Naast de inhoud van uw Apple apparaten kan iTunes ook de inhoud van CD's importeren welke u in uw computer kan stoppen. Via de mediaspeler van iTunes kunt u zelf een afspeellijst aanmaken en hier vervolgens muziek inzetten. Echter wanneer de nummers in de muzieklijst van iTunes heeft staan kunt u deze niet meer terug zetten naar uw computer zonder behulp van bepaalde programma's. U hoeft geen geld te betalen om gebruik te kunnen maken van iTunes en de mogelijkheden welke deze bied.

Muziek kopen via iTunes

Het komt regelmatig voor dat een bepaalde artiest een goed nummer maakt maar de rest van de CD niet uw smaak is. Als dit het geval is dan bied iTunes de perfecte oplossing. Het programma geeft u namelijk de mogelijkheid om losse nummers aan te schaffen. Het prijsklassement van iTunes is in afstemming met de platenmaatschappijen. De standaard prijs voor een nummer via iTunes is 99 cent. Nieuwe en populaire nummers kosten vaak €1,29, en de oudere nummers zullen wat in prijs zakken en kosten slechts 69 cent. Wanneer u een nummer heeft aangeschaft geeft iTunes u de mogelijkheid om het nummer in de beste kwaliteit beschikbaar te downloaden naar uw computer.

Aanbod van muziek

iTunes is inmiddels razend populair en telde begin 2013 maar liefst 25 miljard downloads (bron: wikipedia). Door deze populariteit beslissen artiesten steeds vaker om naast de standaard CD ook hun complete albums via iTunes aan te bieden. Het kopen van CD's via iTunes is voor de consument een stuk goedkoper. Complete albums worden vaak voor een vaste prijs van €9,99 aangeboden. Deze prijs is een stuk lager dan de prijs van een CD. Dit is logisch gezien er geen CD hoeft te worden gebrand en verscheept maar de nummers rechtstreeks online kunnen worden aangeboden. Dit is dus ideaal voor een feest.