Band huren

Geeft u een feest en bent u op zoek naar een vorm van entertainment voor de gehele gastengroep dan kan een live band de oplossing zijn. Er zijn veel verschillende soorten bands welke ook bestemd zijn voor verschillende soorten feesten. Zo kunt u zich afvragen of u een band voor het gehele feest wilt, of voor slechts een deel van het feest. Verder moet u bedenken of u een band wilt welke eigen nummers speelt of toch liever een coverbandje welke ook de meezingers kan doen.

Een solist

Een band bestaat in veel gevallen uit meerdere leden. Vaak kan dit de oorzaak zijn dat het duurder is om een band in te huren dan een solist. Nog een reden om te kiezen voor een solist zou kunnen zijn dat u simpelweg niet genoeg ruimte hebt om een complete band kwijt te kunnen. Bands komen vaak met gitaristen en zangers welke weinig plaats in nemen. Dit is echter niet het geval voor het drumstel en het keyboard welke er vaak ook bij horen. In deze gevallen wordt er vaak de keuze gemaakt om een solist in te huren. Dit is vaak een persoon welke een instrument bespeelt en tegelijkertijd zingt.

Een duo of trio

Is een band u te groot en een solist te klein dan kunt u ook voor een middenweg kiezen, namelijk een duo of trio. Hierbij kunt u denken aan twee of drie personen welke zullen optreden. Bij een duo of trio kunt u bijvoorbeeld denken aan twee of drie personen die gitaar spelen en zingen, of bijvoorbeeld een drietal zangers. Waarbij een band uit meerdere leden bestaat betekend niet dat een duo of trio niet net zo spectaculair kan zijn. Voorbeelden van bekende duo's welke u wellicht kent zijn Nick en Simon en Acda en De Munnik. Bij bekende trio's kunt u denken aan de 3J's of de Vliegende panters.